Bemutatkozás

Nem mondhatom, midőn legelőször mentem a Dunán Pestre, mennyi s milyen külön benyomást tőn e város reám… Partra szállván kérdem, hol a régi város, a hajdankori szkíta sarjadéknak egykori lakja, hol fejedelminek udvara…Nézem az új látványokat, s önként gerjed bennem a kérdés: hát Magyarország közepett olasz minta szerint épült házakban lakik a mai magyar?... Magyarország építményeire kizárólag sem északi, sem déli minta nem tökéletes, s ekképp, valamint a magyar nemzetnek eredeti képe, s éghajlatának, ha nem is szembeszökő, de mégis különös sajátsága van, úgy architektúrájának is önállásúnak szükséges lenni, s ennélfogva építményeinek is okvetlen különös ábrázattal kell bírniok, s ez se m olasz, sem germán nem lehet.” (Gróf Széchenyi István)

1968. január 8-án születtem Budapesten. Az általános- és középiskolái tanulmányaimat Ócsán folytattam. A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1992-ben kaptam diplomát. Családommal Ócsán élek, két gyermekem van.

1992-től a Triskell Épülettervező Kft tagjaként dolgozom. Irodánk tagja a Makona Egyesülésnek valamint az országos kiterjedésű Kós Károly Egyesülésnek. Aktív részt vállalok az egyesülés vidékfejlesztő és revitalizációs programjaiban. 1998-2002 között Ócsa város főépítésze voltam. Munkámat a város 2001-ben az Ócsa Polgárainak Szolgálatáért díjjal ismerte el. A Millennium évében részt vettem a 10 éves Kós Károly Egyesülés vándorkiállításán, amely többek között látható volt Budapesten, Miskolcon, Kecskeméten, Szegeden, Csengerben, Lendván, Kassán, Pozsonyban, Ipolyságon és Krakkóban. Ugyancsak 2000-ben számos magyar építész társaságában irodánk részt vett a Velencében rendezett VII. Nemzetközi Építész Biennálén. 2002-től vezetőtervező vagyok, 2003-tól a felelős műszaki vezetői névjegyzékbe kerültem. 2002-ben Pest Megye Építészeti Nívódíját kaptam, az Ócsai Általános Iskola tervezéséért. 2005-ben az Év Akadálymentes Épületének Építészeti Nívódíját vehettem át a Dabasi Idősotthon tervezéséért. Ugyanebben az évben létrehoztam a Tectum-Art Építészirodát. 2006. januárjától Felsőpakony Község, 2007. januárjától Ócsa város főépítésze vagyok. Részt vettem ez évben a Pest Megyei Építész Kamara megyét járó vándorkiállításán.

 
       

A TECTUM-ART Kft. székhelye, számlázási címe: 2364 Ócsa, Viola utca 15. --- Levelezési címe: 1301 Budapest, Pf. 15. --- Mobil: 30/9444-245 --- Email: iroda@tectumart.hu

Copyright © 2009 www.tectumart.hu. Minden jog fenntartva. Tervezte Tectumart - programozta Veloxnet